.

ÁLTALÁNOS ANGOL NYELV

A Wikipédia szerint, az angol nyelv az indoeurópai nyelvcsalád nyugati germán nyelvek ágába tartozó nyelv. Jelenleg egyike a Föld leggyakrabban használt nyelveinek. A nyelv dialektusokra oszlik (jelentősebbek: angliai, amerikai, ausztráliai), és megvan az esélye, hogy a latin nyelvhez hasonlóan több nyelvre tagolódik. A brit angolban a a "Hoch English"-t, azaz az irodalmi angolt BBC English-nek is nevezik, az amerikai angol nyelv esetében azonban rengeteg dialektus és akcentus van használatban. Mégis létezik a nyelvészet szerint egy ún. Standard American English.

Ez utóbbival foglalkozom én az elmúlt 30 évben, az amerikai angol rejtelmeivel. Tehát ha érdekel az autentikus amerikai angol és amerikai angol nyelvészet, abban is tudok segíteni.

Könyvem is jelent meg: Beszédes Angol Nyelvtan címmel, ahol a kommunikatív angol nyelvtant (beleértve a brit és amerikai változatot is) próbálom népszerűsíteni. A könyv 2013-as megjelenése óta pár ezer példányban gazdára talált, aki online angolórákra jön hozzám, kaphat belőle. 

Biztos találkoztatok már azzal a tipikus poszt-rendszerváltásos angol órával, ahol a tanár bejön, és kezdi is: "Open your books on page 132". És ezzel indul, majd így is folytatódik az angol óra, majd milliárdnyi munkafüzet kitöltés lesz, nulla kommunikáció. Na a "módszert" nevezték korábban "Granny English"-nek, és ezt hivatott az egész életfilozófiám átformálni, lebontani. 

Használható, kommunikatív, természetes nyelvtudásra van szükség

Ehhez nagyon jó felkészítő anyagokat találsz az alábbi linken: FORRÁSOK

Készítsd el weboldaladat ingyen!